Clinica Dentara Ceradent

Clinica Ceradent‚ înființată în 1996, prezintă doua echipe de medici stomatologi și personal medical profesioniști în prevenție și tratarea afecțiunilor dentare, desfășurându-și activitatea în Galați și Brăila.

Radiologie

Imagistica stomatologică reprezintă o parte integrantă a practicii medicului dentist, fiind aproape indispensabilă în realizarea unui tratament stomatologic de bună calitate.

citeste tot...


Parodontologie

Parodontita  este o inflamație a parodonțiului. Parodonțiul fiind constituit din gingie, osul alveolar, cimentul radicular, un grup de ligamente care asigură capacitatea funcțională a dintelui. Parodontitele și caria dentară sunt cele două maladii stomatologice cu extindere în masă. Cercetările epidemiologice au precizat că gingivita, ca formă incipienta a parodontitei se întâlnește la peste 80% din copii și tineri, iar aproape la toți adulții și vârstnicii se înregistrează gingivita și parodontita cronică marginală.

citeste tot...


Implantologie

Astăzi se poate reda zâmbetul oricărui pacient prin realizarea unei restaurări protetice sprijinite pe implanturi. Acest lucru presupune o masticație sănătoasă și o alimentație variată, un zâmbet frumos și un confort psihic, o problemă rezolvată.

citeste tot...


Estetica dentară

A avea dinți albi este un deziderat de multe ori greu de realizat, deși reprezintă o preocupare umană din cele mai vechi timpuri. Societatea modernă a mărit importanța aspectului exterior al individului, lucru reflectat în modă, cosmetică, estetică corporală în general și estetica dentară în particular.

citeste tot...


Profilaxie

Profilaxia este termenul tehnic pentru  curățarea dinților, fiind uneori numit doar "prophy" pe scurt.

citeste tot...


Odontologie

Odontologia este știița medicală pentru studiul dintelui ca un organ al cavității bucale și a țesuturilor sale de suport.

citeste tot...


Endodonţie

Endodonția este ramura stomatologiei care se ocupă cu cercetarea și tratarea organului pulpar din interiorul rădăcinii unui dinte.

citeste tot...


Chirurgie

Chirurgia dentară este termenul folosit pentru orice intervenție chirurgicală și de procedură medicală care se efectuează pentru a modifica sau a corecta dinții și oasele maxilarelor.

citeste tot...


Protetică

Protetica dentară se ocupă cu refacerea funcțiilor aparatului stomatognat prin protezarea cu proteze fixe („coronițe”, punti dentare fixe), semimobile (proteze scheletate, supraproteze) și proteze mobile. Scopul final este de a reda sau de a oferi pacienților echilibrul funcțional, estetic și psihic.

citeste tot...