Estetica dentară

A avea dinți albi este un deziderat de multe ori greu de realizat, deși reprezintă o preocupare umană din cele mai vechi timpuri. Societatea modernă a mărit importanța aspectului exterior al individului, lucru reflectat în modă, cosmetică, estetică corporală în general și estetica dentară în particular.

Cosmetica dentară are adresabilitate către toți pacienții preocupați de aspectul zâmbetului lor, dar este o opțiune mai ales pentru pacienți tineri care au avut de suferit diverse accidente sau care, din diferite motive (carențe, neglijență în copilărie și adolescență) au ajuns la vârsta maturității având dinți deosebit de afectați de boala carioasă, de complicațiile acesteia ce duc la devitalizări dentare sau chiar la extracții.

Asociind un consum crescut de cafea, țigări, băuturi ce conțin diverși coloranți artificiali la aceste probleme deja existente obținem un rezultat dezastruos din punct de vedere estetic, cu prezența unei colorații închise a dinților ce determină un aspect neplăcut al zâmbetului și implicit al fizionomiei pacientului. Aceste modificări de culoare la nivel dentar poartă numele de discromii.

Tratamentul acestor discromii presupune un procedeu de albire a dinților și un eventual procedeu de acoperire parțială sau totală a coroanelor dentare. Procedeul de albire urmărește ameliorarea cromaticii dentare iar procedeul de acoperire urmărește o restaurare coronară estetică.

Pentru îmbunătățirea esteticii dentare CERADENT-UL pe lânga albire, folosește și alte tehnici , ca de exemplu: bijuterii dentare, fațetare, remodelare dentară.