Pedodonţie

Clinica Ceradent vă pune la dispoziţe un serviciu foarte specializat de stomatologie pediatrică.

Specialiştii noştri diagnostichează din timp afecţiunile dinţilor temporari şi adoptă măsurile terapeutice cele mai bune pentru o bună dezvoltare a dinţilor definitivi

Apelând la Clinica Ceradent copiii vor avea parte de o atmosferă placută şi liniştitoare şi un medic dentist mereu zâmbitor și cu cele mai eficiente soluţii de tratament. În acest fel, copiii vor putea agrea obiceiurile de igienă dentară. Un control stomatologic poate, preveni și reduce la minimum problemele legate de poziționarea greşita a dinților.

Informaţii şi sfaturi utile privind pedodonţia

Dinţii copilului se formează chiar înainte de naștere. Primii dinţi de lapte la 4 luni, sunt incisivii centrali inferiori urmaţi îndeaproape de cei superiori. Deși cei 20 de dinţi de lapte apar până la vârsta de 3 ani, ordinea în care apar variază.

Dinţi permanenţi apar la vârsta de 6 ani, începând cu molarii și incisivii în partea inferioră a gurii. Acest proces continuă până la vârsta de 21 de ani.

Serviciile stomatologice pentru copii trebuie să înceapă odată cu apariția primului dinte care poate fi între 6 și 24 de luni. Aşa cum toată lumea ştie, este mai uşor să previi decât să tratezi, aşa că orice copil trebuie să fie programat la stomatolog în jurul vârstei de un an.

Copiilor le place să imite – incercaţi să îi încurajaţi să imite, atunci când vă spălați pe dinți. Nu forțati și lăsații să se descurce singuri. Trebuie să ii induceţi în timpul periajului o atmosferă plăcută şi distractivă.

Dinţii de lapte sunt importanţi! Chiar dacă au o durată de acţiune scurtă, cariile neglijate duc la afecţiuni ale dinţilor permanenţi.

Importanța dinţilor primari în pedodonţie

Dinții de lapte sau dinţii primari sunt importanţi pentru:

  • mestecarea și hrănirea corespunzătoare;
  • oferă spațiu dinţilor permanenţi şi îi ghidează în poziţia corectă;
  • permit creşterea normală a oaselor şi muşchilor maxilarului.

Aţa dentară în pedodonţie

Aţa dentară ajută în curăţarea spaţiilor dintre dinţi, unde periuțele de dinți nu pot ajunge, de aceea este foarte important ca copilul dumneavoastră să le accepte. În acest caz, cel mai bine este să limitaţi consumul de dulciuri și băuturi carbogazoase.

Clinica Ceradent vă pune la dispoziţie un serviciu foarte specializat de stomatologie pediatrică.

Specialiştii noştri diagnostichează din timp afecţiunile dinţilor temporari şi adoptă măsurile terapeutice cele mai bune pentru o bună dezvoltare a dinţilor definitivi.

Copiii dumneavoastră pot beneficia de sigilări dentare: aplicarea unui material pe suprafaţa primilor dinţi permanenţi cuo importanţă deosebită în masticaţie pentru a ii proteja de apariţia precoce a cariilor.

Pentru a salva copilul de durere, tulburări de alimentaţie și o dezvoltare incorectă a dinților permanenți, încercaţi să îl împrieteniţi cu periuţa de dinţi şi, mai ales,cu medicul stomatolog!